Pensioenen

Maakt u gebruik van ons pensioenadvies, dan maakt u gebruik van onze grote ervaring op het gebied van pensioenen. Doordat het pensioen zeer complex en veel omvattend is, bestaan er veel verschillende ideeën en verhalen. Helaas ook veel fabeltjes.

Veelal denken mensen dat hun pensioen goed geregeld is door de werkgever. Een gedachte als: 'ík krijg 70% van mijn laatst verdiende salaris als ik met pensioen ga' is een veel voorkomende. Toch is dit veelal een misvatting. Een meerderheid in Nederland haalt die 70% niet op de pensioendatum. Meestal is dat het gevolg van wisseling van werkgever in het verleden. Ook bij een echtscheiding in het verleden heeft u een lager pensioen op de datum van pensionering. Als belangrijkste reden kunnen we noemen het onvermogen van pensioenfondsen om de pensioenen gelijke trend te laten houden met de stijging van de loon- en prijsontwikkeling.

Hebt u vragen over uw huidige pensioensopbouw of wilt u beginnen met het opbouwen van een pensioen. Neem dan gerust contact met ons op voor een afspraak.

Hypotheekexpert
Olof Palmelaan 14
9649 BH Muntendam
T 0900 – 555 666 1
info@hypotheekexpert.nl